Denne Panna Cotta er helt fantastisk. Limen gør den lidt mere frisk. God og nem dessert.
8 stk.
8 blade husblas (de små)
1 liter piskefløde
2 dl. mælk
vanilekorn fra 2 stænger vanilie
2 dl. sukker
1 knivspids salt
saft og skræl fra 1 lime
250 g frosne hindbær
2 spsk lakridssirup (alternativt lakridspulver)
1 knivspids salt
sukker efter behov
Pynt (kan udelades):
100 g Hvid chokolade
2 tsk frysetørrede hindbær
lidt ladridspulver
Panna Cotta
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
Varm fløde og mælk op med sukker, salt og vanilie.
Når det koger tages hældes det over i en skål og afkøles en smule.
Husblas (vredet) og lime tilsættes.
Lad flødeblandingen køle af til stuetemperatur(så falder vanliekorn i så meget til bunden) og hæld i forme.
Stilles på køl i mindst 4-6 timer.
Sauce:
Frosne hindbær varmes op i en gryde og koges ud. Tages af varmen. Lakrids og salt tilsættes og det smages til med sukker – skal helst være lidt syrligt så det giver et modspil til fløden.
Pynt:
Chokolade tempereres (hældes i lille pastikpose) og laves til snirkler ( jeg laver bare kruseduller) Inden det størkner drysses de med de frysetørrede hindbær og lakridspulver. Sættes i køleskab 5 minutter og tages derefter ud.
Servering:
Panna Cotta tages ud af form (dyp evt i lidt varmt vand), den lune sauce hældes ved og chokoladesnirklen lægges oven på Panna Cottaen.