Denne salat er en rigtig god spicy salat. Opskriften er til 4 personer til aftensmad.
4 pers.:
1 flanksteak
lidt olie
salt
peber
2 spsk Hoisin sauce
…….
Salat:
1/3 squash i tynde strimler
1 stor gulerod i tynde strimler
1 peberfrugt i tynde strimler
1 finthakket rødløg (evt vendt med lidt citronsaft eller eddike – det tager skarpheden)
1 pakke sukkerærter i tynde strimler
2 dl frosne ærter
1 hjertesalathoved hakket groft
…….
Dressing
1 hel rød chili hakket (evt mindre eller udelades)
1 bundt korriander stilke
4 fed hvidløg
2,5 cm ingefær
3 spsk fiskesauce
saft fra 1 lime
1 spsk palmesukker (eller brun farin)
½ dl vand
……..
1 pakke brede risnudler
1 spsk salt
1 dl cashewnødder
En stor gryde med vand sættes over til nudler
Flanksteak tørres og krydres med salt og peber. Steges på en varm pande i ca. 6 minutter på den ene side. Vendes og steges 4 minutter på den anden side, mens den steger hældes 1 spsk hoisin ud over flanksteaken. Derefter vendes den og steger i 2 min og der hældes 1 spsk hoisinsauce på den anden side. Derefter vendes den igen og steger færdig i 2 min. Tages af panden og stilles til side, så den kan trække.
Grøntsager skræres, og salaten blandes sammen i en stor skål
Når vandet koger, tilsættes salt og nudler – koges efter anvisning. Når de er møre, men stadig har bid, hældes vandet fra og koldt vand hældes på. Herefter hældes vand fra igen og de stilles til side.
Dressing: Alle ingredienser puttes i en minihakker eller lign., og køres indtil jævn masse.
Flanksteak skæres i tynde skiver, som skæres i mundrette stykkker.
Salaten tilsættes flanksteak, cashewnødder og nudler og det hele blandes.
Dressing serveres ved siden af.