Denne pastaret er frisk og lidt spicy. Den er super hurtig at lave, hvis der er brug for en hurtig aftensmad. Jeg laver altid dobbelt portion så der også er noget til madpakken dagen efter.
Ingredienser
3-4 Pers.
500 g pasta casarecce (skruer eller anden pasta kan også bruges)
200 g bacon ( evt. bacon i tern)
1 løg
1 fed hvidløg
250 g cherry tomater
1,25 dl fløde
1/2 tsk chili pulver
1/4 tsk friskkværnet peber
1 tsk okse boullion (eller 1/2 terning)
1/2 spsk gastryk ( kan erstatter med eddike og lidt sukker)
Salt
Bundt frisk basilikum
Lidt friskrevet parmasan ost ( eller grana pandano)
Start med at sætte vand over til pasta. Vandet saltes med 1 tsk salt pr liter vand
Bacon skæres i små stykker og steges helt sprødt.
Mens baconen steger hakkes løg fint.
Når baconen er sprødstegt tages det fra og lægges på fedtsugende papir. Gem lidt af baconfedtet og steg de finthakkede løg i det.
Mens løgene steger, hakkes hvidløg fint og tilsættes løgene, når de begynder at blive brune. Skru herefter ned for varmen og lad det stå at stege lidt.
Tomaterne skæres i “tern” Halvdelen af tomaterne tilsættes løgene. Herefter tilsættes chili, peber, fløde, gastrik og boullion og 1 dl af pastavandet.
Pasta koges til det er al dente.
Hak basilikum.
Når pastaen er færdig hældes vandet fra Husk at gemme en stor kop pastavand.
Pastaen blandes med sovsen sammen med resten af tomaterne og basilikum. Røres godt rundt. Tilsæt pastavand hvis nødvendigt, så pastaen ikke bliver tør.
Serveres straks med friskrevet parmasanost.