Scones

Disse scones smager helt fantastisk. De er hurtige at lave, hvis man lige mangler lidt til kaffen. Det vigtigste for et godt resultat er at man håndterer dejen så lidt som muligt. Det giver de sprødeste scones. De smager bedst den dag de er bagt og derfor er portionen ikke så stor.

12-14 STK

300 g hvedemel
75 g koldt smør i små stykker
75 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk fint salt
2 tsk bagepulver
1 1/2 dl kærnemælk
1 æg til pensling

Kom  hvedemel og smør i en skål. Gnid smørret ind i melet, til det er nogenlunde jævnt fordelt. Det er vigtigt ikke at gøre det for længe. Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt og bagepulver og rør rundt til det er jævnt fordelt. Æg og kærnemælk tørres sammen til en ensartet masse i en anden skål og tilsættes melblandingen. Røres sammen med fx en røreske til det lige præcis hænger sammen. Jo mindre man rører jo mere sprøde bliver de.
Hæld dejen ud på et meldækket bord og form den forsigtigt til en plade på ca. 3 cm tykkelse. Udstik scones med en rund udstikker på ca. 5 cm i diameter ( kan også skæres i firkanter på 5×5 cm i stedet) og læg dem på en bageplade. Lad sconsene hvile i 20 min. Pensl dem med pisket æg og bag dem i 12-15 min ved 200 grader til de er gyldenbrune.