Marcipanhorn

Dette er en af de helt gamle opskrifter fra 1970’erne, som jeg har føjet lidt til. De er rigtig gode og ikke for søde og kan hurtigt laves, da der ikke er meget hævetid.

24 stk.

500 g mel

250 g smør (blødt)

75 g gær

2½ dl kold mælk

1 spsk sukker

1 tsk salt (5 g)

Fyld:

100 g smør

100 g sukker

100 g revet marcipan

pynt:

æg

perlesukker

mandelflager

Gæren opløses i den kolde mælk. Mel, sukker og salt tilsættes og røres til ensartet dej. Smør tilsættes i små klupmer, og der æltes til dejen er ensartet.

Fyld: smør, sukker og marcipan røres sammen til en ensartet masse.

Dejen deles i 3 lige store kugler. Hver kugle rulles ud til den er ca. 30 cm i diameter og deles i 8 stykker. En teskefuld fyld lægge på den brede ende af dejen, og den rulles til et horn. Husk at snippen skal vende nedad på bagpladen, så hornet ikke springer op under bagning.

Hæver i ½ – 1 time.

Pensles med æg og drysses med perlesukker og mandelflager.

Bages ved 220 grader i ca. 15 minutter