Mandelgratinerede nektariner

Dette er en nem og dejlig dessert. Den kan laves med alle slags frugt. Jeg serverer den med vanilie creme fraiche, men det smager også godt med vanlieis. Desserten kan gøres klar i god til inden og så gratineres lige inden servering.

6-8 personer

1 kg modne nektariner

1 1/2 dl flormelis

2 1/2 dl hakkede mandler(med skal)

100 g smør

2 æg

1 æggeblomme

lidt mandelflager til pynt (man kan også bruge lidt ekstra hakkede mandler)

Nektarinerne skæres i både og lægges i et ildfastfad i et jævnt lag.

Flormelis, hakkede mandler, smør og æg røres sammen (jeg synes at det er nemmest i en foodprocessor, men en elpisker kan også gøre det)

Mandelmassen fordeles over nektarinerne og drysses med mandelflager. Gratineres i ovnen ved 250 grader i 8-10 minutter til mandelmassen er gylden. Serveres straks med vanlie creme fraiche (creme fraiceh rørt op med vanliesukker)