Løgsuppe

Denne løgsuppe er helt fantastisk og god på en kold vinterdag. Den kraftige smag kommer ved, at løgene karameliserer inden man hælder væsken på.

4-6 personer

1 kg løg

4 fed hvidløg

1 ½ liter boullion (jeg bruger en blanding af okse og hønse)

1 spsk eddike (jeg bruger altid æblecider eddike)

1 spsk sukker

salt

peber

Et flute eller andet brød – gerne daggammelt

lidt ost

Løg hakkes og steges af i gryden i lidt olien. De skal helst stege i ca. ½ time, til de er helt bløde og lysebrune, men må ikke tage for meget farve (hvis du har travlt kan mindre også gøre det, men smagen bliver ikke så kraftig). Herefter tilsættes hakket hvidløg hvidløg, og det steger med et par minutter.

Boullionen, eddike og sukker tilsættes. Lad det sime i 15-30 minutter – gerne længere og smag til med salt og peber.

Brødet skæres i skiver og ristes i oven under gril på begge sider.

Når suppen er klar hældes den op i portionsskåle, der kan tåle ovn. Brødet lægges oven i suppen (i et lag), og det drysses med ost. Skålene sættes under grillen til osten er smeltet og har fået lidt farve.

Hvis suppen skal serveres for børn, er det min erfaring, at man med fordel serverer suppe og ostebrød hver for sig.