Laks i butterdej med æggedressing og asparges

Denne forret laver jeg ofte. Den er nem og kan varieres i det uendelige. Dressing, butterdej, ruccola og asparges kan laves på forhånd og så samles det hele lige inden servering.

4 pers.

200 gr. laks

1 pakke butterdejsplader (der skal kun bruges 2 stk. )

3 æg + 1 æg til pensling

1 dl creme fraiche 18 %

2 tsk dijonsennep

1 tsk. citronsaft

1 1/2 tsk sukker

salt

8 asparges

Start med at tænde ovnen på 200 grader

De 3 æg koges i 9 minutter. Pilles og afkøles. Æggene hakkes. Creme fraiche, dijon sennep, citronsaft og sukker tilsættes. Smages til med salt.

Mens æggene koger skæres butterdejsplader skæres i passende stykker (jeg bruger de pakker, hvor der er 6 plader i og halverer dem) Lægges på bageplade, stikkes med gaffel og pensles med æg. Bages i 10-15 minutter ved 200 grader

Efter kogning, afkøles, pilles og hakkes æggene. Creme fraiche, dijon sennep, citronsaft og sukker tilsættes. Smages til med salt.

Asparges dampes i 2 minutter – de skal stadig være sprøde indeni – og afkøles.

Ruccola skylles og afdryppes.

Lige inden servering skæres butterdejspladerne op. Der lægges først et lag ruccola, efterefter laks og ovenpå dressing. Til sidst asparges og butterdejslåget.