Denne forret laver jeg ofte. Den er nem og kan varieres i det uendelige. Dressing, butterdej, ruccola og asparges kan laves på forhånd og så samles det hele lige inden servering.
4 pers.
200 gr. laks
1 pakke butterdejsplader (der skal kun bruges 2 stk. )
3 æg + 1 æg til pensling
1 dl creme fraiche 18 %
2 tsk dijonsennep
1 tsk. citronsaft
1 1/2 tsk sukker
salt
8 asparges
Start med at tænde ovnen på 200 grader
De 3 æg koges i 9 minutter. Pilles og afkøles. Æggene hakkes. Creme fraiche, dijon sennep, citronsaft og sukker tilsættes. Smages til med salt.
Mens æggene koger skæres butterdejsplader skæres i passende stykker (jeg bruger de pakker, hvor der er 6 plader i og halverer dem) Lægges på bageplade, stikkes med gaffel og pensles med æg. Bages i 10-15 minutter ved 200 grader
Efter kogning, afkøles, pilles og hakkes æggene. Creme fraiche, dijon sennep, citronsaft og sukker tilsættes. Smages til med salt.
Asparges dampes i 2 minutter – de skal stadig være sprøde indeni – og afkøles.
Ruccola skylles og afdryppes.
Lige inden servering skæres butterdejspladerne op. Der lægges først et lag ruccola, efterefter laks og ovenpå dressing. Til sidst asparges og butterdejslåget.