Krydret græskarsuppe

Denne suppe smager helt fantastisk og tager ikke lang tid at lave. Jeg serverer den med lidt ristet bacon, rugbrødscrutoner og brød. Yougurten gør, at den er lidt mere frisk (og lidt mere sund) end med fløde. En dejlig efterårssuppe.

4 pers.

1 kg græskar i tern

2 løg finthakket

3 fed hvidløg finthakket

½ chili finthakket (kan udelades)

5 cm ingefær (skrællet og finthakket)

2 tsk garam masala

1 liter boullion

2 store spsk græsk yougurt

salt

200 g bacon

4 skriver rugbrød i tern

lidt olivenolie

Løg steges i 10-15 minutter i en stor gryde, til de er let karameliserede. Tilsæt hvidløg, chili, ingefær og garam masala og steg i yderligere 5 minutter. Herefter tilsættes græskar, og det steger yderligere 5 minutter. Herefter tilsættes boullion. Koges i ca. 15 minutter til græskar er møre.

Mens suppen koger, steges bacon og rubrødstern ristes i olivenolie og saltes.

Når græskar er møre blendes suppen med en stavbelender. Herefter tilsætte yougurt, og der blendes igen til suppen er helt jævn. Smages til med salt.

Sereres evt. portionsvis med bacon og rubrødscrutoner på toppen med lidt brød til.

Lidt ekstra: Kernerne fra græskarret kan man vende men lidt olivenolien og salt. Bag dem herefter i ovnen ved 200 grader til de er let gyldne. Kernene puffer lidt op når de er færdige