Krydrede kødboller i tomatsauce

Denne ret er god til en hverdag, hvor der ikke er så meget tid til at lave mad. Det går hurtigt og det smager vildt godt. Det minder lidt om en chili con carne – bare med kødboller. Jeg serverer den med ris eller bulgur og lidt creme fraiche og chilisauce, så man selv kan justere styrken

4 pers.

400 g. hakket oksekød

1 stor tsk. garam masala

1 æg

2 dåser flåede tomater

1 rød peberfrugt

1 stort løg

1 tsk røget paprika (kan erstattes af alm. paprika)

1 tsk. sød paprika

2 spsk. eddike – gerne æblecider eddike

2 tsk sukker

1 tsk kakao

1 tsk spidskommen

1 oksebouillonterning

salt og peber

Oksekød blandes med garam masala, æg og ca. 1 tsk salt. Når det er rørt godt sammen, trilles det i små kødboller og steges på panden i lidt olie.

Mens kødbollerne steger, blendes de flåede tomater med peberfrugt og løg. Det hældes på en pande med høje sider eller en gryde. Saucen varmes op og paprika, eddike, sukker, kakao, spidskommen og bouillonterning tilsættes. Når sausen har kogt lidt smages den til med salt og peber. Hererfter tilsættes de stegte kødboller.