Korma med kylling

Dette er min bedste opskrift på korma med kylling. Den er mild men med masser af smag. Hvis man ønsker en stærkere udgave kan man øge mængden af chili.

2 løg

3 fed hvidløg

1/3 rød chili

5 cm ingefær

1 tsk spidskommen med top

1 tsk stødt koriander med top

1/2 tsk stødt gurkemeje

1/4 tsk stødt kardemomme

1/2 tsk garam masala

1 lille dåse koncentreret tomatpuré

400 g kyllingelår uden ben og skind (bryst kan også bruges)

1 dåse kokosmælk

2 kylling bouillonterninger

Lidt maizena eller mel til jævning

Salt

Løg hakkes fint og steges i gryde til de begynder at karamelisere. Chili, finthakket hvidløg og skrællet og finthakket ingefær tilsættes og steges med i et par minutter. Tomatpure tilsættes og det hele steger i 2-3 minutter under omrøring. Tilsæt derefter 3 dl vand og bouillonterninger og skru lidt ned for varmen. Kyllingen skæres i stykker og steges af på en varm pande i lidt olie til de har en god stegeflade (steg evt ad flere gange så det ikke koger op panden) og hæld kyllingen i saucen. Tilsæt kokosmælk og lad det simre i minimum 10 min. Jævn sovsen med lidt maizena eller mel rørt op i vand. Smag evt til med salt.

Serveres med ris – gerne basmati.