Dette er min bedste opskrift på korma med kylling. Den er mild men med masser af smag. Hvis man ønsker en stærkere udgave kan man øge mængden af chili.
2 løg
3 fed hvidløg
1/3 rød chili
5 cm ingefær
1 tsk spidskommen med top
1 tsk stødt koriander med top
1/2 tsk stødt gurkemeje
1/4 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk garam masala
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
400 g kyllingelår uden ben og skind (bryst kan også bruges)
1 dåse kokosmælk
2 kylling bouillonterninger
Lidt maizena eller mel til jævning
Salt
Løg hakkes fint og steges i gryde til de begynder at karamelisere. Chili, finthakket hvidløg og skrællet og finthakket ingefær tilsættes og steges med i et par minutter. Tomatpure tilsættes og det hele steger i 2-3 minutter under omrøring. Tilsæt derefter 3 dl vand og bouillonterninger og skru lidt ned for varmen. Kyllingen skæres i stykker og steges af på en varm pande i lidt olie til de har en god stegeflade (steg evt ad flere gange så det ikke koger op panden) og hæld kyllingen i saucen. Tilsæt kokosmælk og lad det simre i minimum 10 min. Jævn sovsen med lidt maizena eller mel rørt op i vand. Smag evt til med salt.
Serveres med ris – gerne basmati.