Karrysalat

Denne karrysalat er rigtig god til en sildemad, hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det. Jeg er selv ikke dens store fan af sildemad, men med denne karrysalat glider silden fint ned.

3 spsk mayonaise

3 spsk cremefraiche 38 % (kan evt. bruge 18 % eller 6 % i stedet)

1 tsk karry

salt

peber

1 tsk citronsaft

gurkemeje

1 finthakket æble

2 hårdkogte finthakkede æg

3 syltede finthakkede asier

10 finthakkede cornichoner

1 spsk finthakkede små kapers

100 g nykogte kartofler i små tern

Mayonaisen røres sammen med creme fraiche. Smages til med karry, salt, peber og citronsaft. Farven kan justeres med lidt gurkemeje.

Æble, æg, asier, cornichoner, kapers og kartofler røres i. Smagen bliver mere kraftig, hvis det sættes på køl et par timer inden brug.