Disse kanelsnegle er de bedste, jeg endnu har smagt. Den lange æltetid og mængden af kardemomme gør dem helt fantastiske.
ca. 24 stk.
5 dl kold mælk
50 g gær
1 æg
900 g hvedemel
15 g salt
12 g stødt kardemomme
150 g smør (blødt)
Fyld:
125 g smør (blødt)
125 g sukker
2 spsk kanel
æg til pensling
Gær røres ud i mæken. 2/3 af hvedemelet, sukker, salt og kardemomme tilsættes og æltes. Den resterende del af hvedemelet tilsættes, hvis det er nødvendigt. Herefter æltes dejen i ca. 10 minutter . Når dejen er helt glat og slipper skålen tilsættes smør, og så skal dejen igen æltes i 10 minutter. Dejen skal herefter hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time)
Herefter laves fyldet. Smør, sukker og kanel røres sammen til ensartet masse.
Dejen rulles ud på et bord til en rektangel på 50 x 60 cm. Fyldes smøres på i en ensartet masse.
Dejen foldes med først en 1/3 indover midten og derefter 1/3 henover igen så dejen ligger i 3 lag. Herefter rulles dejen, så den er 30 cm bred og 70 cm lang.
Dejen skæres i ca 24 strimler. En pizzaskærer kan med fordel bruges.
Man tager herefter en strimmel, holder den fast mellem tommel- og pegefinger. Vikler dejstrimlen rundt om de to fingre og propper enden ned i midten for at holde den fast.
Bollerne efterhæver i 1-2 timer efter temperament.
Pensles med æg og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.