Kanelsnegle svensk model

Disse kanelsnegle er de bedste, jeg endnu har smagt. Den lange æltetid og mængden af kardemomme gør dem helt fantastiske.

ca. 24 stk.

5 dl kold mælk

50 g gær

1 æg

900 g hvedemel

15 g salt

12 g stødt kardemomme

150 g smør (blødt)

Fyld:

125 g smør (blødt)

125 g sukker

2 spsk kanel

æg til pensling

Gær røres ud i mæken. 2/3 af hvedemelet, sukker, salt og kardemomme tilsættes og æltes. Den resterende del af hvedemelet tilsættes, hvis det er nødvendigt. Herefter æltes dejen i ca. 10 minutter . Når dejen er helt glat og slipper skålen tilsættes smør, og så skal dejen igen æltes i 10 minutter. Dejen skal herefter hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time)

Herefter laves fyldet. Smør, sukker og kanel røres sammen til ensartet masse.

Dejen rulles ud på et bord til en rektangel på 50 x 60 cm. Fyldes smøres på i en ensartet masse.

Dejen foldes med først en 1/3 indover midten og derefter 1/3 henover igen så dejen ligger i 3 lag. Herefter rulles dejen, så den er 30 cm bred og 70 cm lang.

Dejen skæres i ca 24 strimler. En pizzaskærer kan med fordel bruges.

Man tager herefter en strimmel, holder den fast mellem tommel- og pegefinger. Vikler dejstrimlen rundt om de to fingre og propper enden ned i midten for at holde den fast.

Bollerne efterhæver i 1-2 timer efter temperament.

Pensles med æg og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.