Indiske rejer på spyd

Disse rejer er fantastiske til en forret. De er hurtige at lave når de først er marineret.

Det vigtigste er at de ikke får for lang tid på panden da det gør dem seje og hårde. Jeg serverer dem gerne med en mangosalat til.

4 pers.

ca. 24 tigerrejer (jeg køber dem på frost uden skal, da det er det nemmeste)

2 spsk olie (uden smag – ikke oliven)

1 spsk citronsaft

2 fed knust hvidløg

1 tsk paprika

½ tsk chilipulver

½ tsk gurkemeje

4 træspid (hvis de skal på grill, skal de helst ligge i vand, inden du sætter rejerne på, så de ikke brænder)

Rør olie, citronsaft, hvidløg og krydderier sammen i en skål. Hæld væsken og rejerne i en plastikpose. Luk for posen så der ikke er luft omkring rejerne og maser det lidt rundt så alle rejer er dækket. Læg rejerne i køleskab i min. ½ time gerne længere.

Sæt rejeren på spid og steg dem på en varm pande gerne grillpande eller direkte på grillen. De skal kun have til rejerne lige er blevet røde. Det er ca 1-2 min på hver side alt efter størrelse og temperaur på rejerne ved stegning.