Indisk løgsnack

Disse løgsnacks er gode til en let forret eller som snack inden maden. De er meget hurtige at lave, men skal helst serveres lige efter, de er lavet. Jeg serverer dem med en sød chilisauce.

200 g kikærtemel

3 løg i skiver

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

½ tsk chilipulver (evt. mindre)

½ tsk salt

Olie til friturestegning

Mel blandes med spidskommen, koriander, chili og salt. Tilsæt ca. 4 spsk vand og rør til dejen er tyk og ensartet. Hvis dejen er for tynd, kan der tilsættes mere mel.

Når dejen er klar vendes løgene i, til alle løg er dækket af dej.

Opvarm olien i en tykbundet gryde/fritøse til 190 grader eller til en lille dråbe dej syder kraftigt.

Tag 1 spsk dej/løg og sænk det forsigtigt ned i olien og gentag. Der må ikke komme for mange i ad gangen, da det nedkøler olien for meget.

Når de er gyldentbrune tages de op på fedtsugende papir og serveres straks.

Hvis det er til mange personer, kan de lægges på en bageplade og varmes op i ovnen ved 200 grader lige inden servering.

Denne dej kan også bruges til andre grøntsager.