Hjemmelavede flødeboller

Disse flødeboller kan man godt blive afhængig af. Det er nærmest konfekt og de smager af en mere.

ca. 30 stk.

500 g marcipan (helst en rund rulle)

400 g sukker (375 g + 25 g)

110 g vand

165 g glykose

200 g pastoriserede æggehvider

300 g mørk chokolade

Herudover skal du bruge bruge et sukkertermometer.

Marcipanen skæres i tynde skiver og lægges på en bageplade. De overtrækkes med chokolade på begge sider (jeg synes at det er nemmest at “smøre” dem med en kniv) og lægges til tørre.

Sukker (375 g), vand og glykose smeltes i en helt ren lille gryde. Hold øje med temperaturen. Massen er færdig, når det når 117 grader.

Mens massen koger piskes æggehvider og det sidste sukker (25 g) kort, til det lige præcis er stift.

Når massen er klar, tilsættes den æggehviderne i en tynd stråle under piskning på laveste hastighed. Når hele massen er tilsat, piskes der ved højeste hastighed i 7-9 minutter, indtil massen er kold.

Skummet sprøjtes ud på bundene(hvis du ikke har en sprøjtepose og en tyl uden takker, kan du bruge en pastikpose, hvor du klipper hjørnet af i passende størrelse)

Herefter skal de stå og tørre ved stuetempeatur i ca. 1 time.

Overtrækkes med chokolade.

Man får det bedste resultat med tempereret chokolade. Det nemmeste for mig er at tage halvdelen af chokoladen og smelte over vandband. Den anden halvdel hældes i en skål, og den smeltede cholkolade tilsættes gradvis. Der skal kun tilsættes så meget smeltet chokolade, at den hakkede chokolade lige nøjagtig smelter.