Finsk morgenmad – reikäleipä

Denne morgenmad har jeg lært af en ven fra Finland. Det finske navn betyder “hulbrød” Den er god til weekendmorgenmad. Den er nem og mætter godt, og ungerne elsker det. Jeg bruger sødmælksfranskbrød fra Schulstad, da den er meget blød i krummen, men andre slags brød kan også bruges.

1 stk.

1 skive franskbrød ca. 1,5 cm

lidt mælk

1 æg

salt og peber

lidt smør til stegning

Lav et hul midt i brødet med en rund udstikker eller et glas i passende størrelse. Hæld mælken på en fald tallerken. Dyb begge sider af brødet i mælken – både brødet med hul i og “hullet”. Steg begge stykker brød på panden i smøret. Lige når brøddet med hullet er lagt på panden, slåes ægget ud i hullet. Vendes forsigtigt, når det er gyldent og steges færdig på den anden side.