Chokolade Pavlova med is

Denne dessert er altid populær både ved børn og voksne. Blandingen af den seje og sprøde marengs, fløden og chokoladestykker er helt fantastisk. Den kan med fordel laves med hjemmelavet is.

6-8 personer

6 æggehvider

300 g sukker

2 tsk eddike

3 spsk kakao

200 g mørk chokolade hakket

1/4 L piskefløde

1 liter vanilieis

Start med at tænde ovnen på 130 grader (ikke varmluft)

Æggehvider piske stive. Herfter tilsættes sukkeret gradvist. Eddike tilsættes og der piskes til massen er blank og mere “sej” i det. Herefter sigtes kakao i og halvdelen af chokoladen og det vendes forsigtigt i.

Læg marengsen på en bageplade i form af en rund bund. Bages i ca. 55 minutter ved 130 grader. Den skal være sej inde i midten og hård udenpå.

Lige inden den skal serveres piskes fløden til flødeskum. Isen skæres i skiver og lægges på bunde. Halvdelen af det sidste chokolade drysses på. Fløden lægges på og der pyntes med det sidste chokolade.