Dette er som jeg har lært at lave boller i karry af min mor med lidt modifikationer. Opskriften er helt old school. Jeg plejer at lave en stor portion fars, så der både er til frikadeller og boller i karry.
4 pers.
Kødboller
500 g svinefars
1 løg finthakket
1 1/4 tsk. salt.
2 æg
½ tsk peber
1 spsk mel med top
lidt mælk
Farsen røres sej med saltet. Æg, løg, peber og mel tilsættes og der røres til jævn fars. Der tilsættes mælk til farsen er løs. Stilles på køl i minimum 1 time. Farsen formes til små kugler og koges indtil de er gennemkogte og kommer op til overfladen af vandet.
Karrysauce
1 løg finthakket
50 g smør
1 tsk karry
2 spsk mel
½ liter mælk
1 dl æblejuice
1 boullionterning (grøntsag)
1 tsk æbleeddike
1 tsk sukker
salt
Løg steges af i lidt af smørret til blanke. Tages af gryden.
Resten af smøret puttes i gryden med karry og det steges let af.
Mel tilsættes og det røres sammen og steges let af (jeg bruger et piskeris til denne del af saucen)
Mælk tilættes lidt efter lidt. Hver gang der tilsættes mælk, skal det piskes ind i mel og smørblandingen til det er en jævn masse, og først der skal man tilsætte mere mælk. Undervejs kan kan godt have sine tvivl, om det bliver til en jævn sauce, men det samler sig.
Når alt mælken er tilsat tilsættes æblejuice, boullionterning, æbleeddike og sukker. Når det hele er kogt igennem smages det til med salt. Tykkelsen af saucen kan justeres med vand eller mælk.
Når saucen er klar tilsættes kødbollerne og det varmes indtil bollerne er helt varme igen.
Spises med ris og grønt.